Bel ons:

DE SCHRIFTELIJKE STORYTELLER

Breng je teksten tot leven met deze intensieve cursus.

DRIE TIPS OM ANDEREN MEE TE KRIJGEN

Een schriftelijke storyteller is in staat de lezer mee te krijgen. Dit houdt in dat hij of zij technieken beheerst om teksten tot leven te brengen, variërend van argumentatieschema’s tot verhaalstructuren en beeldend taalgebruik. 

De Schriftelijke Storyteller: citaat

Hieronder lees je drie tips om je overtuigender te schrijven.

1. Begin met je kernboodschap

Val met de deur in huis. Hoe sneller het de lezer duidelijk wordt wat je punt is, des te makkelijker het is om zich daartoe te verhouden. Het wil niet zeggen dat je lezer het direct met je eens is, maar wel dat hij of zij zich open kan stellen voor je betooglijn. Bovendien plaats je alle informatie die volgt direct in de juiste context.

2. Wek identificatie op bij de lezer

Een lezer die zich met je kan identificeren is ontvankelijk voor je boodschap. Dat blijkt bijvoorbeeld uit dit onderzoek naar storytelling. Je kunt iemand inspireren door een persoonlijk verhaal te vertellen waarin je obstakels moest overwinnen. Hoe makkelijker diegene zich daarin kan verplaatsen, des te effectiever je verhaal is. Dat effect kun je overigens vergroten door beeldend te schrijven: als je dat goed doet, kun je zelfs een fysieke reactie oproepen bij je lezer.

3. Onthoud: korter is krachtiger

Schrijven is schrappen. Je kunt een volledig verhaal vertellen, maar dan is de kans groot dat je de lezer kwijtraakt. Het gaat er niet zozeer om wat jij wilt delen, maar waar de lezer voor openstaat. Heb je het gevoel dat je informatie deelt die niet bijdraagt aan de kern van je verhaal? Schrappen. 

De Schriftelijke Storyteller: hoe kunnen we jou helpen?

Wil jij leren hoe je in elke situatie je lezers overtuigt? De bovenstaande tips vormen een mooi begin. Het vergt echter tijd en moeite om jezelf tot schriftelijke storyteller te ontwikkelen. De Schrijftrainers kan jou en je collega’s hierbij van dienst zijn. Neem telefonisch of per e-mail contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij helpen jou als professional je boodschap krachtig op papier te zetten.

WIJ HELPEN PROFESSIONALS HUN ZAKELIJKE SCHRIJFVAARDIGHEDEN TE VERBETEREN

De Schrijftrainers bestaat om de schriftelijke taalvaardigheid in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Om dat te bereiken helpen we professionals hun zakelijke schrijfvaardigheden te verbeteren. We geven schrijftrainingen, adviseren organisaties over hun taalbeleid en delen kennis over alles wat te maken heeft met schriftelijke taalvaardigheid.

×