Bel ons:

DE TAALVAARDIGE PROFESSIONAL

Geef je taalbeheersing een impuls met deze intensieve cursus.

DRIE TIPS OM JE TAALNIVEAU OP TE KRIKKEN

Een taalvaardige professional is in staat zichzelf in elke situatie schriftelijk correct uit te drukken. Dit betekent niet alleen dat de teksten vrij zijn van spelfouten en grammaticale onjuistheden, maar ook dat de zinnen goed lopen en de formuleringen deugen.

De Taalvaardige Professional: citaat

Hieronder lees je drie tips om je taalbeheersing op peil te brengen.

1. ABONNEER JE OP NIEUWSBRIEVEN

De website beterspellen.nl verstuurt dagelijks een nieuwsbrief met de oefening van de dag. Dat geldt ook voor welklidwoord.nl. Je kunt een abonnement op het maandblad Onze Taal nemen. Daarin staan niet alleen verdiepende artikelen over het Nederlands, maar ook oefeningen en puzzels. Wil je er niet voor betalen? De nieuwbrief van het blad, Taalpost, bevat vaak ook waardevolle taaltips.

2. BLIJF JE KENNIS REGELMATIG TESTEN

Een van de meest uitgebreide websites om je taalvaardigheid te testen is cambiumned.nl. Daar staan tientallen oefeningen en toetsen over verschillende taalkwesties. Je vindt ook oefeningen en toetsen op de website nederlandsetaaltest.nl, inclusief een indicatie van je niveau. De website webwijzer.nl geeft een overzicht van websites en apps die je kunt gebruiken om je niveau op te krikken. Oh, en vind je zinsontleding lastig? Op de site redekundig.nl kun je de computer je zinnen laten ontleden.

3. STEL VRAGEN AAN EEN ADVIESDIENST

De website taaladvies.net bestaat sinds het begin van de jaren 90 met als doel om verantwoorde en betrouwbare taaladviezen te geven aan gebruikers van het Nederlands. De website zelf voorziet in antwoorden op talloze vragen. Je kunt via de website ook zelf vragen stellen aan het taalloket van het Genootschap Onze Taal en dat van het Vlaamse Team Taaladvies. Beide partijen zijn nauw betrokken bij de website en reageren in de regel razendsnel.

DE TAALVAARDIGE PROFESSIONAL: HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Wil jij je zelfverzekerd voelen over je taalgebruik? Een goede eerste stap is om de bovenstaande tips op te volgen. Het vergt echter tijd en moeite om jezelf tot taalvaardige professional te ontwikkelen. De Schrijftrainers kan jou en je collega’s daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij helpen jou als professional je boodschap krachtig op papier te zetten.

WIJ HELPEN PROFESSIONALS HUN ZAKELIJKE SCHRIJFVAARDIGHEDEN TE VERBETEREN

De Schrijftrainers bestaat om de schriftelijke taalvaardigheid in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Om dat te bereiken helpen we professionals hun zakelijke schrijfvaardigheden te verbeteren. We geven schrijftrainingen, adviseren organisaties over hun taalbeleid en delen kennis over alles wat te maken heeft met schriftelijke taalvaardigheid.

×