Bel ons:

Een adviesrapport, een beleidsdocument of een zakelijke e-mail: veel professionals schrijven aan de lopende band teksten. Dat kan lastig zijn, zeker als je daar geen opleiding voor hebt gevolgd. Tijdens onze schrijftrainingen leer je om correct, helder en doeltreffend te schrijven. Zo helpen wij je om jezelf te ontwikkelen als schrijver in een zakelijke context.

SCHRIJFTRAININGEN OP MAAT

Schrijven is een kernvaardigheid voor moderne professionals. Het is niet langer voldoende om jezelf te specialiseren. Je moet je kennis ook met buitenstaanders kunnen delen. Vaak doe je dat mondeling, maar soms is het slimmer om in de pen te kruipen. Zo kun je langer nadenken over je boodschap en kan de ontvanger de informatie rustig op zich in laten werken. Bovendien hoef je de kennis maar één keer onder woorden te brengen om een groot publiek te bereiken.

Schrijven is een vak. Je moet de taal begrijpen, je gedachten onder woorden kunnen brengen en weten hoe je het gewenste effect bereikt bij de lezer. Helaas zijn er weinig professionals die al deze vaardigheden beheersen. Ondanks verwoede pogingen om het niveau op te krikken, is het taalonderwijs in Nederland al jaren ondermaats. Dat is rampzalig voor de schrijfvaardigheid van professionals. Ze zijn niet in staat om correct, helder en doeltreffend te schrijven.

SCHRIJFTRAININGEN OM HET NIVEAU OP TE KRIKKEN

Met onze schrijftrainingen verrichten we benodigde herstelwerkzaamheden. We halen niet alleen de kennisachterstand in, maar trainen ook de vaardigheden om een boodschap helder en overtuigend onder woorden te brengen. Onze schrijftrainingen staan in het teken van taalbeheersing, schrijfvaardigheid en overtuigingskracht.

Taal is de gereedschapskist van een schrijver. Tijdens deze schrijftrainingen analyseren we de Nederlandse taal en bespreken we hoe je die correct toepast. We gaan bijvoorbeeld in op spelling, grammatica en woordkeuze. De trainingen zijn deels bedoeld om het geheugen op te frissen, maar we behandelen ook zaken die op de meeste scholen achterwege blijven.

Een schrijfproces bestaat uit meerdere fases. Tijdens deze schrijftrainingen staan we daarbij stil. Je analyseert je doelgroep, bepaalt je schrijfdoel en formuleert de kernboodschap. Daarna ga je aan de slag met de tekst: je structureert de informatie, brengt je boodschap onder woorden en voert samen met medecursisten de eindredactie.

We schrijven om een effect op te wekken bij de lezer. Tijdens deze schrijftrainingen gaan we uitgebreid in op technieken om de lezer te interesseren en te beïnvloeden. We gaan in op argumentatieschema’s, framing en verhaaltechnieken. Ook leer je beeldend schrijven, zodat de lezer de boodschap niet alleen begrijpt, maar ook voor zich ziet.

SCHRIJFTRAININGEN OP MAAT

Wij leveren graag maatwerk. Hebben jullie behoefte aan een sessie meer of minder? Moeten jullie volgens vaste formats schrijven? Of willen jullie een eigen stijlgids uitwerken?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij stemmen onze schrijftrainingen graag af op jullie behoeften, zodat de investering een optimaal resultaat oplevert.

×