Bel ons:
Van zakelijke e-mails tot adviesrapporten: een moderne professional schrijft zeer regelmatig. Het is van belang om dat op een correcte, heldere en doeltreffende manier te doen. Dit zorgt ervoor dat de lezer je serieus neemt, je boodschap begrijpt en bereid is zich door je tekst te laten beïnvloeden. De Schrijftrainers helpt je deze vaardigheden te ontwikkelen, zodat je in elke situatie in staat bent kwalitatief hoogstaande teksten te schrijven.

Je ontvangt altijd binnen 24 uur een reactie.

PROFESSIONEEL OVERKOMEN EN SUCCESVOL COMMUNICEREN

De Schrijftrainers helpt professionals hun zakelijke schrijfvaardigheden te verbeteren. We geven schrijftrainingen en -coaching. Daarnaast publiceren we elke week een nieuw artikel over schriftelijke taalvaardigheid.

ONZE AANPAK

Trainingen van De Schrijftrainers zijn altijd activerend van aard. De bijeenkomsten kennen een grote variatie in werkvormen. Zo houden we de groep actief en betrokken. Bovendien ben je als cursist voortdurend bezig met oefeningen, opdrachten of met eigen teksten. De intensiteit is hoog en de leeropbrengst groot. Bovendien sluiten we onze cursussen af met een individueel voortgangsgesprek. Dat geeft je de gelegenheid te reflecteren op je voortgang en je persoonlijke vraagstukken nogmaals onder de loep te nemen.

Drie SCHRIFTELIJKE VAARDIGHEDEN

Een effectieve schrijver formuleert correct, zet de tekst helder op papier en brengt de boodschap doeltreffend over op de lezer. Deze drie schriftelijke vaardigheden spelen een centrale rol in al onze cursussen en coachtrajecten.
DST-vaardigheid: correct

Correct

Correct schrijven is cruciaal om professionaliteit uit te stralen en succesvol te communiceren. Je moet dus in staat zijn een foutloze tekst voort te brengen. Dat vereist dat je op de hoogte bent van de spelling en grammatica, de juiste woorden weet te kiezen en goedlopende zinnen kunt bouwen.

DST-vaardigheid 2: helder

Helder

Helder schrijven vereist dat je in staat bent informatie duidelijk en begrijpelijk over te brengen. Je moet de tekst logisch kunnen op bouwen, zodat je gedachtegang goed te volgen is voor anderen. Ook moet je de toon, stijl en formuleringen weten af te stemmen op je doelgroep, zodat je lezer de tekst moeiteloos tot zich neemt.
DST-vaardigheid: doeltreffend

Doeltreffend

Doeltreffend schrijven betekent dat je met je tekst het beoogde resultaat weet te bereiken. Daarvoor is het niet genoeg om je kernboodschap helder voor ogen te hebben. Je moet ook technieken beheersen om je doelgroep te boeien, aan het denken te zetten en aan te sporen tot actie.

Wij zijn onderdeel van School for Professionals

School for Professionals helpt jou jezelf als professional te ontwikkelen. Je kunt onder meer bij ons terecht om je presentatievaardigheden, gespreksvaardigheden en didactische vaardigheden te trainen. Neem een kijkje op de websites van de andere labels: De Presenteerschool, De Gespreksacademie en Centrum voor Didactiek.

Wij ondersteunen de nieuwe economie

Mvo-certificaat

School for Professionals hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn wij partner van MVO Nederland. Dat is een beweging van ondernemers die de vier thema’s van de nieuwe economie onderschrijven: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. Waar mogelijk verwerken we de thema’s in onze bedrijfsvoering. Verder stemmen we een deel van ons aanbod af op professionals die in de nieuwe economie werkzaam zijn.

×