De Schrijftrainers deelt kennis over schrijven
De Schrijftrainers deelt kennis over schrijven
Wil jij beter leren schrijven? Voor jezelf, voor collega’s of voor klanten? De Schrijftrainers weet wat daarvoor nodig is. Wij publiceren content over alles wat met schrijven te maken heeft. Op deze pagina lees je onze artikelen en bekijk je onze video’s. Wil jij je schrijfvaardigheden naar een hoger niveau tillen, samen met collega’s bijvoorbeeld? Wij verzorgen schrijftrainingen op maat. Neem contact op voor een offerte.

Je ontvangt altijd binnen 24 uur een reactie.

DE NIEUWSTE ARTIKELEN VAN ONS KENNISCENTRUM

Zes stijlfiguren om je lezer te overtuigen

Overtuigend schrijven: zes stijlfiguren

De oude Grieken begrepen het al: wil je gelezen en begrepen worden, dan zul je daar de juiste retoriek voor moeten inzetten. Speechschrijvers maken nog altijd met succes gebruik van de stijlleer die in de oudheid zijn oorsprong vindt. Wil je jouw tekst aantrekkelijker en overtuigender maken, dan kan kennis over retorica je hierbij helpen. In dit artikel bespreken we zes belangrijke stijlfiguren.

LEES MEER »
Schrijven onder tijdsdruk: zeven tips

Schrijven onder tijdsdruk: zeven tips om je deadline te halen

Een nieuwsitem dat binnen vijf minuten online moet staan, een huwelijksspeech die je de avond van tevoren nog moet schrijven of een onderzoeksrapport dat na het weekend naar de drukker moet: het kan veel stress opleveren om te schrijven onder tijdsdruk. Wij geven je zeven tips om tot een acceptabel resultaat te komen.

LEES MEER »
Teksten checken met het CCC-model

Teksten checken met het CCC-model

Meten is weten: die uitspraak lijkt niet makkelijk op schrijven toe te passen. Wat wel of niet werkt in een tekst, is soms moeilijk objectief vast te stellen. Toch kun je ook een tekst langs de spreekwoordelijke lat leggen. Het ccc-model helpt je deze check systematisch aan te pakken.

LEES MEER »
Je doelgroep analyseren als schrijver

Doelgroep analyseren: je tekst afstemmen op je lezer

Als schrijver is het cruciaal te weten aan wie je een tekst richt. Dat helpt je onder meer om een geschikte tekststructuur te kiezen, relevante informatie te selecteren en de juiste toon aan te slaan. Wij vertellen hoe je in vier stappen je doelgroep kunt analyseren.

LEES MEER »